Dni sv. Egídia budú venované patrónovi mesta

28.08.2012 Poprad

Poprad 28. augusta (TASR) - Mesto Poprad a Rímskokatolícka cirkev v Poprade v tomto roku po prvýkrát spoločne pripravujú Dni svätého Egídia. Tieto duchovné slávnosti sa budú konať na Námestí svätého Egídia, v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie i v Kostole svätého Egídia v Poprade, a to v dňoch 31. augusta až 2. septembra.
Bohatý kultúrny a duchovný program sa začne vystúpením detí z Detského folklórneho súboru Letnička zo Základnej umeleckej školy na Letnej ulici v Poprade, zároveň sa bude organový maratón prelínať so svätými omšami. Slávnostná svätá omša sa uskutoční v sobotu 1. septembra o 10. hodine na pódiu v tzv. medzikostolí na Námestí svätého Egídia, a to za účasti spišského diecézneho biskupa Mons. Štefana Sečku.
Okrem svätých omší počas týchto slávností budú mať možnosť občania Popradu duchovne sa obohatiť na koncertoch kresťanských kapiel a gospelových skupín i speváckych zborov. Slávnostný víkend ukončí spoločný koncert učiteľov a žiakov zo Základnej umeleckej školy Janka Silana a Základnej umeleckej školy na Štefánikovej ulici v Poprade v nedeľu o 15. hodine. K slávnostnej atmosfére týchto dní prispejú aj stánky s občerstvením a s drobnými upomienkovými predmetmi. Organizátori veria, že tieto slávnostné dni, ktorými občania vzdávajú poctu patrónovi mesta, obohatia každodenný život obyvateľov a prispejú k položeniu základov peknej tradície a k oživeniu centra mesta.
TASR informovali z Mestského úradu v Poprade.
 

Vyberte región